Hur dränerar man runt huset?

Dränering består av tre huvudkomponenter:

• Fuktskydd för att hålla betongplattan eller källarväggen fria från fukt.

• dräneringsrör som leder bort regnvatten på en kommunal dagvattenledning eller en brunn.

• grovt grus eller makadam som snabbt sprider fukt och vatten.

Ovanstående gäller alla typer av husgrunder. Avrinning av betongplattan eller krypgrunden behövs dränering och makadam. En källarmur fuktskyddas med markskivor som isolerar källaren eller fuktskydd med hjälp av särskilda plastmattor, såsom den platonska mattan. Du kan också radera källarväggen med tjära eller asfalt kallt men idag är inte vanligt.

 

ROT-avdrag - Hus-avdrag 2010 Arbetskostnad för grävning och dränering av husgrund ger rätt till skattereduktion.

 

Även arbetskostnad för att återställa marken efter det att dräneringsarbetet är utfört ger rätt till skattereduktion. I alla de grunder krossas för att förhindra att marken absorberar vatten. Men vattnet kan rinna mot husgrunden. Av denna anledning undvika rabatter runt ett hus och fastighet. Regnvatten från stuprör bör ledas bort från huset.

Det kan göras med rännan eller röret till dagvattenhantering. Många kommuner tillåter inte regnvatten rinna ned i den kommunala dagvattenhantering. Istället kan du ha en infiltration i marken. Infiltration är den process av regnvatten tränger in i markens infiltrationskapacitet kan göras på konstgjord väg. Marken bör lutning minst tre meter från huset, måste lutningen vara minst 1:20. 5% lutning och tre meter innebär att lutningen från huset är 15 cm (höjd nivåer). Återfyllningen bör komma ihåg att jorden kommer att lösa.

Därför rekommenderas att dubbla höjden. Efter några år beräknas det att marken lör sig.Avståndet är när det gäller avloppet är djupa. Kom ihåg att ytan vegetation, gräs, kommer att vara dubbelt så stort som takytan. Om du har ett tak på 100 m2 som vegetionsytan bör vara minst 200 m2. Om det finns fyra rören, vilket är vanligt, är ytan en mager 50 m2.

 

Web Statistics